Over mij

Tilly de Waal

Ik hou van uitdagingen en ben erg gedreven en positief.

Mijn missie

Mijn missie is het oplossen van voetproblemen binnen mijn behandelpraktijk.
Het houdt in dat ik verschillende soorten nagelproblemen samen met u ga verbeteren / aanpakken.
We gaan de oorzaak opzoeken en ik ga de behandeling met u afstemmen.
Ik werk met profesionele kwalitatieve producten. Dit zijn doeltreffende producten, wat voor iedereen verschillend is, maar wel voor ieder een perfecte aanvulling is op de behandeling. Deze bieden een oplossing voor hardnekkige schimmel en diepere kloven en zweet voeten en de droge huid.

In de Bergman Clinics heb ik genoeg ervaring opgedaan tijdens mijn stageperiode en ik kan ook makkelijk cliënten doorverwijzen indien nodig.

Tilly de Waal
“U verzorgt mijn voeten die nogal verwaarloosd waren, dit was het gevolg van een ongeval. Mijn voeten waren altijd koud en blauw. U vertelde me dat ik hiermee naar de huisarts moest gaan vanwege een slechte doorbloeding. De huisarts vertelde mij dat er niets aan de hand was. U vond dat raar en heeft toen contact gezocht met de huisarts.

Ik gaf aan dat ik onder controle was bij het Havenziekenhuis en het misschien daar moest doorgeven. De arts gaf u gelijk en roemde u met dat er meer zo zouden moeten zijn.
Voor mij bent u een eerste klas Pedicure en de arts vond mijn voeten er goed uitzien. Ik vind het knap dat u ook de medische kant doet en daar moeten de mensen ook naar kijken. Alles bij elkaar een eerst klas verzorging!
In het Erasmus ziekenhuis ben ik daarna onderzocht en een scan liet zijn dat ik verstopte bloedvaten heb. Ik vertelde wat mijn huisarts gezegd had en dat mijn pedicure het eigenlijk bij het juiste einde had.

Bedankt!”

MARTIN

Tips

 • Luister naar uw voeten
  Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, uw medisch pedicure kan daar vaak bij helpen.
 • Voeten wassen
  Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liefst niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af met een propere handdoek, vooral tussen de tenen. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.
 • Voetlotions
  De voetlotions die er in de zomer gebruikt worden zit veel menthol. Deze worden dan namelijk wat koeler gehouden. Vaak is het zo dat deze lotions uw huis erg droog maken. Mijn advies is daarom gebruik in de winter een lotion waar glycerine in zit. Deze zorgt ervoor dat de huid van de voeten weer lekker zacht aanvoelen.

 • Minder pumps dragen zorgt ervoor dat u minder last heeft van koude voeten!
  Door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen krijgt u minder last van koude voeten. De schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding, daarbij krijgt u door de drukpunten eelt en of likdoorns omdat de schoen te smal is aan de voorkant.

 • Nagellak verwijderen
  Haal eventuele nagellak er thuis al af zodat er meer tijd over blijft voor de daadwerkelijke behandeling.

Wist u dat?

Handige en leuke weetjes over de voeten:

 • Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.
 • Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.
 • Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.
 • Een mens loopt ongeveer 180.000 km in zijn of haar leven. Dit is ongeveer 4 keer de aarde rond.
 • De voeten van meisjes stoppen eerder met groeien dan van jongens. Bij meisjes op 12 jarige leeftijd, de jongens op 15 jarige leeftijd.
 • De schoenen die je draagt, moeten 1 cm langer zijn dan je voeten. Dit geldt niet voor sportschoenen.
 • Als je ouder wordt, worden je voeten groter. Dit komt doordat de voet in de loop van de jaren iets doorzakt. Je schoenmaat kan hierdoor 1 à 2 maten groter worden.